apr
5
“Er ligt een gigantische opgave om bruggen, tunnels, sluizen en viaducten in Nederland te vernieuwen. Dat moeten we duurzaam en circulair gaan doen. Dus met slimme levensduurverlengende oplossingen of proberen om alle vrijgekomen materialen weer in te zetten. En als we toch iets nieuws moeten neerzetten, dan doen we dat met circulaire grondstoffen en demontabel. Zo kunnen we het weer eenvoudiger uit elkaar halen en opnieuw inzetten.”
Marieke Wijbenga, Strukton
Slimme Energiesystemen en Circulaire Bouw: twee gescheiden lijnen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn in deze challenge!
Ed Buddenbaum, ministerie Economische Zaken en secretaris Topsector Energie
"SMARTCirculair gaan we zeker voortzetten. Het is een mooi project. Studenten leren tijdens de challenge niet alleen alles over de circulaire bouweconomie maar leren ook zelfstandig denken."
Henriette Dijkstra, manager Landstede Harderwijk
"Team Technova_Smartcirculair uit Ede is erin geslaagd om de verbindingen te leggen. Ver op de wereld met heel dichtbij. De grote problemen met elkaar te combineren zoals de voedselproblematiek, de CO2 opslag in het gebouw in een toonaangevend ontwerp." Sven Jense, jurylid Natuurinclusief, klimaatpositief
Sven Jense, jurylid Natuurinclusief, klimaatpositief